SLECHTSTE SLOGANS 2014

facebook

Hoe fouter hoe beter?

We zitten aan het einde van 2014 en alle lijstjes die je van het afgelopen jaar kunt maken worden weer opgemaakt. Zo werd dagobertducktaks verkozen tot 'het woord van het jaar 2014'. Maar ook is de slogan 'Een timmer timmert, een tandarts boort... Maar wij zitten lekker in Velsen Noord.' uitgeroepen tot de slechtste slogan van 2014. 

Natuurlijk was dit lang niet de enige slechte slogan. Wij hebben hieronder een lijstje met slogans die niet de állerslechtste slogans zijn geworden, maar volgens ons toch wel in het rijtje horen... Onderaan vind je nog een aantal tips om wél een goed slogan te bedenken, want zo gemakkelijk blijkt dat nog niet te zijn. 

photo
  • 'Schilder van goede huize(n)'

bron

Kan ik ook een schilder krijgen gespecialiseerd in slechte huizen...?

 

  • 'Alles wordt vergeten behalve uw geur'

bron

De vraag is natuurlijk of ik dat als positief of negatief moet zien.

 

  • 'We love to meat you'

bron

Ik zou niet eens meer durven.

 

  • 'Wat eet dat slimme rekeltje? 't is pindakaas van krekeltje!'

bron

Dat iets rijmt betekent niet dat het pakkend is.

 

  • 'Florijn, florerende flora'

bron

Deze zin is zo verwarrend dat ik waarschijnlijk niet eens begrepen had waar het over ging als de foto er niet bij stond...


Het is natuurlijk erg makkelijk om slechte slogans af te kraken, het is echter een stuk moeilijker om een goede slogan te bedenken. Toch is het wel heel belangrijk voor een merk om een goede slogan te hebben. Een goede slogan blijft immers hangen bij (potentiële) klanten, zo kan een slogan ervoor zorgen dat de klant juist voor jou kiest. Hieronder een aantal tips en tricks om tot een perfect geformuleerde, pakkende slogan te komen!

1) Houd het zo simpel mogelijk

Het is misschien verleidelijk om een lange slogan te gebruiken die zogenaamd alles duidelijk maakt. Helaas heeft dit hetzelfde effect als een (slechte) grap uitleggen, hij wordt er nooit beter van. Als je hem niet meteen snapt, is 'ie niet goed genoeg. Aan de andere kant is één woord niet genoeg, één woord zegt net niks.

2) Zorg dat 'ie kleeft

Dit is misschien wel het belangrijkste punt bij een goede slogan, hij moet blijven plakken. Op deze manier blijft de consument zich jouw merk herinneren, zonder zich er bewust van te zijn. Bijna iedereen kan zo wel een slogan van een bepaald merk opnoemen. Dit betekent bijna altijd dat het een goede slogan is, het komt direct in je op.

3) Maak hem onderscheidend

Deze tip slaat direct terug op punt 2. Een slogan wordt niet snel onthouden als hij niet onderscheidend is, dan valt hij immers niet op in de massa. Denk bijvoorbeeld aan iemands uiterlijk. Iedereen met onopvallende kleding, een standaard haarkleur en zonder bijzonder uistraling zul je niet snel onthouden. Iemand met roze haar en opvallende kleding daarintegen onthoud je een stuk sneller. Hiermee moet je wel oppassen, je moet niet te wanhopig willen opvallen. Je wilt immers niet dat mensen je met een negatieve associatie onthouden. Gewaagd is oké, maar ga niet te ver.

4) Geef een positieve draai

Ik gaf al kort aan dat het nooit goed is als je op een negatieve manier wordt onthouden. Om deze reden is het belangrijk een positieve draai aan je slogan te geven. Vertel de consument wat zij/hij wil horen, zorg dat je onmisbaar lijkt en spreek dezelfde taal als de consument.

5) Blijf bij je merk

Een slogan kan nog zo sterk zijn, als 'ie niet bij jouw merk past heb je er nog niets aan. Je slogan moet er namelijk wel voor zorgen dat de consument ook daadwerkelijk aan jouw merk denkt en dat de slogan past bij de kernwaarden van jouw merk.

Het klinkt zo simpel, maar het blijft moeilijk om een pakkend slogan te creëren. Hieronder vind je een aantal slogans die in ieder geval wél erg geslaagd zijn:

 

#MADEBYMARION
Bron

 

AWINK Websolutions